Har du noen gang fått en på døra som vil selge deg pakker med dopapir? Eller har du allerede støttet en familie-medlem? De pengene du støtter med er en pengemaskin for mange – Både for den du støtter og forhandlere bak dopapiret.

– Kjøper du en dopapir-pakke for 400 kroner, støtter du med hele 200 kroner – Helt skattefritt.

– Forhandleren sitter igjen med resten, og selvfølgelig er det snakk om halvparten av summen. 200 kroner i omsetning og 100 kroner i innkjøpspris per dopapir pakke som kjøpes inn.

Les også: Forbrukerombudet krevet full stans av ulovlig dorullsalg

På en god dag kan forhandleren av dopapiret sitte igjen med et salg på over 100 000 kroner; Og dette er kun en gruppe det er snakk om…

Dette er veldig mye penger i omsetning på kun 1 salg! Hva om du har 10 russebusser som handler hos deg? Da har du nok runda årslønna..

Les også: Disse gutta jobber på dugnad for å få råd til russebuss

De største aktørene per dags dato, er nok dugnaden.no, dugnads-portalen og dugnadsiden. Disse omsetter for titals millioner kroner i året.

Det hele handler om markedsføring

Jobben handler for det meste om markedsføring. Er bedriften flink til å vise seg frem på sosiale medier og være tilgjengelig på nettet kan dette skaffe dem kunder uten å nødvendigvis ha en selger bak skjermen.

Dorull salg er populær blant russen. Bilde: Privat (Instagram: Upstage 2018)

Konkurranser på Facebook og Instagram, influencer marketing og google rangeringer er de som slår an når det er snakk om dugnad og salg av doruller.

Men det er ikke alltid like lett som det høres ut som…

Les også: Selger dopapir for millioner 

Markedet for å starte opp en dugnads-bedrift er totalt overmettet, det finnes hundrevis av selskaper som tilbyr dugnader i form av doruller.

Tar du et rask søk på nettet med ordet «dugnad» finner du over 1,5 millioner «søk» resultater. Og om du klarer å finne et norsk domenenavn som handler om dugnader har du kanskje endte med å vinne lotto..  Det er rett og slett umulig å finne en domene navn som handler om dugnad, da må du virkelig være kreativ…For alle – da mener jeg alle domene navn er allerede tatt..

Her har du noen eksempler på navn som er tatt:

– Dugnadsmannen.no

– Dugnadforalle.no

– Russedugnad.no

– Dugnadpartner.no

– Dugnaden.no

– Dugnadsiden.no

– Dugnadsarbeid.no

– Norskdugnad.no

– Dugnadsguiden.no

etc, etc etc…..